Måndag 28 sep

Hur ska jag förklara den här dagen då? Höstig, är nog ett bra ord. Ganska mysigt faktiskt.

Började dagen med att försova mig. Skulle åka in tidigare till FedEx Kinko's i stan och skriva ut en poster till Media Designen. Jag fick min poster men blev 20 min sen till lektionen. Men min lärare tyckte synd om mig för att jag var så förkyld så jag tror inte att hon brydde sig så mycket.

Igår bestod av att vara seg och ligga i sängen mestadels av dagen. I morse var det väldigt segt att gå till skolan och överleva första lektionen, men just nu mår jag bättre. Mitt huvud känns inte fullt så sprängladdat längre.

Nu ska jag plugga vidare lite. I vardagsrummet. Har fortfarande inget förbaskat trådlöst internet! Baah! Det är blåa sladden som gäller.


Lördag 26 sep, forts.

Måste bara meddela en sak! Eller promota kanske.

Jag har nyss upptäckt världens bästa uppfinning! Campbell's Chicken Noodle Soup! Superbra när man är sjuk. Det är bara att öppna burken, hälla det i en kastrull, värma upp tills det kokar och sedan äta! Det smakar gott (fast jag känner inte så mycket smak men...) och det är varmt och gott för halsen!

Nu fick jag alvedon av Sandra också. Den här dagen ser redan ljusare ut!


Blandade bilder



Trafiklysen eller 2:or?


Så här går det till på en fotojournalismlektion.


Maria skriver Maria. Maria fotar Maria när Maria skriver Maria.


Maria Grön.


Mogna Maria skriver vidare... Men coolt blir det.
Tack för den dära lilla Scania-ficklampan, pappa.
Den är väldigt användbar på många sätt, haha.


Lördag 26 sep

Ööööööööh... yh... blääääääää.

Så känner jag just nu. För när jag vaknade idag fick jag den glada nyheten att jag har blivit förkyld. Visserligen är jag inte förvånad för att min hals var döende redan igår kväll.

I torsdags var det säsongsstart av Grey's Anatomy! Tyvärr kunde jag inte se dem när de visades (dubbelavsnitt) men igår fann jag att de ligger ute på ABC's hemsida, helt gratis med bra kvalité! Men jag tror att man måste var i USA för att kunna se dem. Så igår såg jag första avsnittet och nu ska jag nog ta och götta mig med det andra. Jag ska fixa en till kopp te också.

Fast först några gamla avsnitt av Alf på youtube. Skön snubbe dendära Alf!

Öööh... Det känns som att hjärnsubstans kommer att börja rinna ut från mina ögon snart. Groteskt, jag vet. Men mitt huvud är så tjockt att allt får nog inte plats mycket längre till.

Sist men inte minst: Grattis Sanna! (som fyllde år igår). Jag hoppas du får en kul kväll idag!



Döende. Nästan.


Onsdag 23 Sep

Jag ursaktar den otroligt daliga uppdateringen de senaste veckorna. Men det ska bli andring pa det nu. Just nu sitter jag pa min Media Design lektion. Den har borjat, men inte startat om man sager sa. Nar jag kommer hem, eller imorrn foresten, sa ska jag lagga ut lite bilder.

Inatt fick jag sitta uppe till kl 4 for att gora klart mitt media design projekt. Men nu nar man kommer hit ser man hur en fjardedel av klassen fortfarande sitter och jobbar pa dem... Det tog san lang tid inatt ocksa pga av att mitt internet ville inte ladda upp mitt arbete pa Moodle (en slags skolportal). Yay! Men jag skickade in det nar jag kom hit istallet.

Annu roligare ar att vart kylskap ar varmt... Och det borjar lukta riktigt illa nu... Dave kom igar och berattade att vi maste defrosta hela kylen och frysen. Det ar kylan fran frysen som kyler kylskapet, men eftesom ledningarna mellan ar forfrusna sa blir kylen inte kyld. Det var Daves forklaring iaf. Sa den behover sta oppen i minst 4 timmar. Han skulle komma med en liten kylbox till oss... Dar kommer vi sakert fa plats med allt!

Nu borjar vi, hejda!


Onsdag 9 sep

090909!

Idag är det Maria nr 2:s  födelsedag! (Jag är ju såklart nr 1... haha)

Grattis igen!

Tjejligan fixade fika på kvällen med tårta och en liten present från alla. Bilderna är tagna med min nya kamera. De blev inte så många bra för jag har fortfarande inte lärt mig riktigt hur den fungerar...


Tårtan


Presentkort till Victoria's Secret. Alla tjejers favorit?
(Eller killarnas kanske...)


Tjejligan


Fredag 4 sep

Just nu sitter jag ensam i huset. Det är skönt. Jag har några timmar i veckan då jag kan vara hemma utan att alla andra är det. Det brukar bara vara jag och Tina hemma då. Då har man TV:n för sig själv, duschen, tvättmaskinen och köket.

Igår var vi i ett av de andra husen och kollade på film. Eftersom jag har väldiga skavsår (jag vet att jag har klagat på det innan, och jag var dum nog att använda samma skor en gång till... Men nu är det illa. Ni vet hur det brukar vara när man får skoskav? Det gör så ont att man tror att det blöder, men det är sällan så. Denna gången blödde det) så hade jag inga skor på mig inomhus. Men det fanns ett litet faktum att någon hade tappat ett glas på vardagsrumsgolvet innan på dagen. Så där sitter jag i soffan och känner plötslig att min fot är blöt... Jag tittar ned och ser en röd PÖL på golvet. Då har jag fått ett pyttelitet jack i min lilltå, men det droppade bokstavligen från foten! Dramatik! Eller nästan. Jag har fortfarande inte känt någonting, så glaset finns nog i alla fall inte kvar.

Ikväll ska vi ha tjejkväll i huset. Det blir vi 9 och sedan har vi bjudit in några tjejer från andra hus. Det ska bli kul :) Dave har dessutom ställt en grill på baksidan, vi ska inte använda den i kväll men någon dag planerar vi att ha en liten BBQ.

Långhelg denna helgen! Det är Labor Day på måndag vilket betyder ledigt!

Tisdag 1 sep

Tänk vad bra det hade varit med en skanner och en printer i huset. I morse fick Maria och jag åka en timme tidigare till skolan för att skriva ut dagens läxa till reporting-kursen. För andra gången någonsin var jag på westside av campuset. Där är det verkligen fint. Biblioteket ligger på den sida. Det var väldigt lite folk på skolan så här tidigt, men vid lunchtid får man nästan armbåga sig fram för att ta sig till sina lektioner.

När vi hade skrivit ut satte vi oss vid fontänen medans vi väntade på vår lektion. Vi hade våra systemkameror med oss för photojournalist-kursen på kvällen. Jag köpte min igår, så det dröjer nog ett tag innan jag kan lägga ut bilder från den för jag har inte riktigt lärt mig hur den fungerar än. Det är en Canon Rebel XSi, och det är bra att min digitala lilla kamera är en Canon också för att ikonerna är desamma.


På väg till biblioteket


Maria fotar


Fontänen på Westside


Utsikt från skolan


Mina kurser

För er som är intresserade så tänkte jag berätta lite om skolan och mina kurser som jag ska läsa i höst.

Media Design: Roligaste kursen. Den går mer eller mindre ut på att lära sig att designa posters, reklam och liknande med hjälp av Adobe programmen (framför allt photoshop, Illustrator och In Design). Vi måste rita mycket för hand, vilket jag tycker är väldigt kul också. Fast ibland är det lite svårt att vara kreativ när man måste, men det har funkat hittills. Jag kan lägga ut lite av mina verk på bloggen eller i min Deviantart när vi har fått olika uppgifter. (Det finns en länk till min deviant under rubriken "länkar" i menyn på bloggen om ni inte redan har sett den, där lägger jag ut lite blandade bilder som jag har tagit).

Läraren är väldigt bra, den bästa jag har faktiskt. Hon är snäll och rolig, men andå rättvis och har ganska höga krav. Hon känner många i klassen också vilket gör att det blir bättre stämmning och inte så stelt. Dessutom är Johan och jag de enda svenskarna vilket är ett plus. Av 30 elever är 5 internationella (de andra är japaner) och jag tycker det bara är en fördel av vi är så få.

Introduction to Multimedia: Den mest mystiska kursen någonsin. Den första lektionen tänkte jag att "det här kan nog bli kul", men nu vet jag inte längre. Senaste lektionen handlade om hur man sparar en fil i photoshop... Egentligen hade väl kanske kursen varit ok, men det är förhållandevis många äldre personer med. En dam i 70-års åldern men hon gör inte så mycket väsen av sig, men så finns det en annan tant... Hon är säkert inte mer än lite drygt 50, och även om det är väldigt ungt (för min mamma är ung) så råkar hon vara en tant. Eller gumma. Hon är superjobbig i alla fall för att hon kan ingenting. Eller det jobbigaste är att hon bara pratar hela tiden. Ställer frågor rätt ut, avbryter läraren hela tiden, och frågar saker som ALLA andra kan (även den 70-åriga damen). Men läraren måste ju ändå stå där och förklara alla små superbasic-grejer. Varför tog hon inte en nybörjarkurs i datorer först?

Läraren är lite konstig också. Hon heter "Alleschandra" (fast på spanska) och hon bryter väldigt mycket på spanska. Det är på ett sätt bra för att det är väldigt många internationella (flest svenskar såklart) i klassen och hon säger att hon har förståelse för oss om det är jobbigt eftersom hon själv kom hit en gång från Spanien (inte Mexico). Hon är väldigt virrig och pratar fort, plus att hon hoppar mellan olika saker hon pratar om. Dessutom får hon superenkla saker att låta komplicerade. Men jag förstår att det blir rörigt när hon blir avbruten hela tiden också...

Reporting/Writing: En kurs om hur man blir journalist helt enkelt. Jag insåg ganska snabbt att det här inte är en kurs för mig, men jag måste ju ta den. Vi får göra många små onödiga läxor, men snart ska vi få börja skriva lite på riktigt, fast jag ser inte fram emot heller. Skriva på det sättet är inte min starka sida.

Läraren är ok, han är inte så rolig men han är... trevlig. Han är bra på det viset att han är riktig journalist och arbetar fortfarande i Santa Barbaras lokala tidning. Jag tror det var den iaf, men han har skrivit för många andra också, bl.a. L.A. Times om jag minns rätt, och den är typ USA:s största nyhetstidning. Så han vet ju vad han snackar om.

Photojournalism:  En cool kurs. Jag har bara en lektion i veckan, men den är 5 timmar lång och slutar kl. 22.00... men den är rolig i alla fall och vi kommer få göra mycket pratiskt. Jag fick ta och köpa en systemkamera för den här kursen, men berättar mer om det senare. Vi ska få gå ut och fota "nyheter" själva, och läraren ska ta oss till ett ställe där brandmännen övar, och där ska vi få foto iscensatta bränder och liknande. Han har dessutom bjudit in många gästpratare, så som poliser och andra fotojournalister. En av fotojournalisterna som ska komma har nyligen kommit hem från Irakkriget där han har fotograferat.

Läraren är också aktiv fotojournalist och väldigt rolig och trevlig. Han har arbetat jättelänge som fotograf och har vunnit 27 priser eller liknande (det var många iaf). Så han vet också vad han snackar om. Det roligaste är att när han berättar teorigrejer så gör han det alltid mer intressant genom att berätta om sina egna erfarenheter och historier. Och han har verkligen varit med om mycket spännande saker!

Så det var mina kurser. Jo, juste appro på jobbiga vuxna så är det en kvinna (ser ut att vara runt 40) som är med i de två sistnämnda kuserna. Hon är trevlig, men jag förstår inte riktigt hur hon tänker. För det första kommer hon försent till alla lektionerna, hon pratar och skrattar alltid rätt ut och sen gör hon aldrig några läxor. Vad gör hon i college egentligen? I Reporting/writing kursen är vi indelade i små grupper som vi brukar jobba i. Senast så kom hon försent (såklart) och vi satt och diskuterade läxan, som hon såklart inte heller hade gjort. Då säger hon "men varför mejlade ni mig inte och sa att vi hade en läxa?". Va!? Allt står på skolans hemsida-portal-grej, och dessutom, varför ska ett gäng 18-20-åringar hålla koll på henne? Väx upp, tack.

Maten i matsalen är väldigt god också förresten. Den kostar $4, men det är den värd! Tänk om man hade fått så bra mat för de pengarna på gamla skolan...


RSS 2.0