Söndag 30 aug

Det finns bra dagar och det finns dåliga dagar. Det här har definitivt varit en dålig dag. Men jag har köpt glass. Jag hoppas att det hjälper.

Lördag 22 aug

I lördags var det Jockes födelsedag så då firade vi honom med bla pizzapicknick på stranden. Det kom väldigt mycket folk (svenskar och kanske två amerikanare... stackarna). Det var trevligt. 

Förresten, be aldrig taxichaffisen att skjutsa er till närmsta (från stranden), billigaste och godaste pizzerian. Den kanske blir bra och billig men den kommer definitivt inte att ligga nära! Men kall pizza funkar på stranden ändå.

Vårt hus bidrog med hemmagjord tårta till kalaset.
Haha, fin va?


Maria med tårtan


Anländare


Tjejer från huset. Erika, Linnea, Maria och Stephanie.
Amerikanaren Conor råkade också komma med i bild.


Jocke är killen i grå skjorta som är på väg att skaka hand med någon.
(Han med bra musiksmak, Ilse :P)

Fredag 21 aug

Idag tog jag, Ylva, Erika och Linnea bussen till K-mart för att handla billiga cyklar. 80 $ för en cykel! Det fanns inga växlar, ljus, pakethållare eller lås med det gör inget. Lås och lampor fick vi ju såklart köpa och jag köpte till en korg också.

Expressbussen dit ut tog 35 min från stan och tjejerna tyckte vi skulle cykla hem... Vilket vi gjorde. Eller jag dog halvägs, stannade och tog bussen hem i stället. Det var bökigt, för jag hade ju köpt massa saker utöver cykeln, men alla amerikanare var så hjälpsamma mot stackars mig. Man sätter upp cykeln fram på bussen i någon slags ställning och det fick busschaffisen hjälpa mig med, och sedan på bussen så satt en dam och en annan man och försökte klura ut hur jag skulle sätta fast min fina korg på cykeln också. Jag visste egentligen hur man skulle göra, men det var bara kul att de pratade med mig så jag sa inget om det. Man pratar med okända, men trevliga, människor varje dag här. Det är verkligen inte som i Sverige.

Jag vet inte hur många människor jag pratade med under dagen, men de var i alla fall väldigt intresserade av fyra tjejer från Sverige som skulle köpa cyklar. Hur kul som helst. Man lär sig och förändras väldigt mycket här, det kan jag lova.


Ylva, Erika och Linnea innan dagens events.


Erika var så glad för sin nya cykel!
Gubben i bakgrunden stod verkligen och pratade med oss länge.


Min fina nya röda cykel

Torsdag 20 aug

Två veckor avklarade!

Det känns verkligen som att jag har varit här mycket längre än så. Varje dag bara försvinner iväg. Man går upp, gör massa saker och går och lägger sig igen.

Idag var vi på en liten BBQ för de internationella eleverna på skolan. Eftersom jag fortfarande inte var superpigg efter min solfrossa igår, så stannade jag inte så länge. Jag var mest där för gratismaten, som var god som vanligt. Varför kunde inte min gamla skola fixa sådan mat? 

När vi kom hem igen gick Ylva och jag och storhandlade i vår lilla Albertsons-butik. Den ligger bara några minuter från vårt hus, och är stor som en vanlig ICA-butik. Perfekt! Det som är bra här är att man får ta med sig kundvagnen till huset så kommer det någon och hämtar upp den inom några dar. Så det gjorde vi, annars hade vi fått gå i omgångar med all vår mat. Påsarna är ju hopplöst små här... 

Nu har Ylva och jag flyttat min säng också. Det var ett riktigt projekt! Men nu står den i alla fall i hörnan i stället för mitt i rummet (fast mot väggen).

Onsdag 19 aug

Idag åkte vi in till skolan för att fixa böcker. Jag ska läsa fyra kurser nu i höst; Reporting/Writing I, Photojournalism, Introduction to Multimedia och Media Design. Ena kursen behövdes det inga böcker till så därför blev de bara tre. Sammanlagt gick det på ca 130 $, och då var två begagnade. Jag har väldigt tur att jag har så billiga böcker. Några i huset har fått betala närmare 800 $...

Efter skolan traskade vi ned till stranden. Äntligen riktigt strandväder! Vissa spelade beachvolley, men jag softade bara. Lite för länge. Och utan vatten. Inte det smartaste. Jag brände mig, och inatt frös jag och vaknade hela tiden och var supertörstig. Man kan ju bara hoppas att man lär sig av sina misstag!


Mina skolböcker


Halsbandet och skjortan är ny. Hade liten egen modevisning igår.

Tisdag 18 aug

Grattis igen bror!

Idag gjorde Ylva och jag favoriter i repris. Shopping. Igen. Jag hittade kläder. Igen. Nu ska jag låta bli butiker i en lång tid framöver. Idag köpte jag två linnen, ett svart och ett vitt, 30 spänn styck. Jag hittade också ett par jeansshorts med 60% off! Alla här har jeansshorts, men inte jag, så de behövdes.

Efter shoppingen gick vi ner till gänget på stranden och låg där och myste och nyste i sandstormen. Det knastrar fortfarande i munnen. Dessutom gick jag med på att spring-tävla i sanden, vilket var en miss för min del. Vurp säger jag bara. Det kommer säkert hamna på Youtube även om ingen filmade.

Jag vill meddela att jag är duktig på att laga egen mat här. Idag blev det pasta med chilibönor (på burk...) och fetaost till lunch. Gott! Blev till och med en matlåta, toppen!

Lättlagat

Måndag 17 aug

Idag har det varit fullt upp! Dagen började med att Dave kom och väckte oss genom att välkomna in en rörmockare. Japp, ena toaletten hade någon lyckas paja (eller så hände det bara). Jag är så glad att det inte var min toa! Fast tyvärr fick vi ju 5 till ockupanter på vår toalett. Tydligen var det ett större problem än han hade trott för killen grejade i evigheter (guuu vad det lät!), och sedan åkte han iväg en timme och kom tillbaka med ännu större maskiner och grejer! Mitt i allt stök kommer såklart trädgårdsmästar/alltiallo-mexikanen plus Nelly (tror jag), vår lilla städerska (hon är väldigt kort alltså).

Huset begav sig in till stranden i stan, men Ylva och jag var mer intresserade av en shoppingrunda, och eftersom vi fick tillgång till toan sist, så gick vi in en timme senare. Väl inne i stan fyllde vi på krafterna med Subway-mackor, sen var vi redo för shoppingmani. Vilket det blev. Det finns så roliga butiker, och de har massa fina kläder! Jag fick lägga band på mig... efter att ha köpt en vit skjorta, en jättefin vit liten kofta och ett... hm... halsband. Allt gick på 300 kr. Inte alltför farligt, eller hur? Även om det har varit kallt här nu, så hoppas jag fortfarande på det varma vädret, och då kommer mitt sommarkläder-förråd att tryta snabbt. Varför inte fylla på det nu?

På hemvägen unnade jag mig en länge efterlängtad cappuccino på Starbucks. Jag var i himmelriket! Det måste varit det godaste jag druckit någonsin. Nu får jag bekämpa kaffesuget en vecka till, men det var värt det!

Juste! Jag fick mina lakan från mams och paps idag! Yay!


Toafixeri


Julafton!


Utsikt från skolan


Utsikt från skolan 2


Partner in crime, SB-edition

Söndag 16 aug

Igår var det en typisk söndag, vi gjorde ingenting. Jo! Jag handlade lite.


Lördag 15 aug

Idag var det "ta-det-lugnt-lördag". Jag segade hemma, duschade, fixade lunch... Ja. Vid 3-4 på eftermiddagen bestämde jag, Ylva, Johanna och Maria att vi skulle kolla in om det finns någon fin strand nära oss. Det fanns det. Vi låg där en stund tills vågorna och sandlopporna tänkte äta upp oss.

På kvällen åkte alla tjejerna i huset + Johanna in till stan för att kolla på bio. Vi såg The Ugly Truth. Riktigt tjejfilm, men det var jättreroligt! Det är kul när alla kan göra något tillsammans och alla är glada och nöjda. Inte ens välja film var ett problem för oss 10 tjejer. Det börjar ju bra, hoppas att det håller halvåret ut!


Stranden nära oss


Andra hållet


Hundkalas!


Lite mulet, men det var fint ändå


Havet plus de osynliga sandlopporna


En hund som travade förbi


Tjejligan

Fredag 14 aug

Dagen började med en liten träff för IBS:arna. Det skulle ha varit en lunch-BBQ på stranden, men pga det dåliga vädret så skippade de det. Vi fick göra några "lekar" och sedan gick vi till ett lunchställe och fick gratis minihamburgare som var lite skumma. När vi fick gå var det ett litet gäng som gick ut på piren där vi bara tog det lungt.

Ute på piren fick vi se många olika roliga saker, eller snarare djur. Först ett sällskapligt sjölejon, och sedan såg vi delfiner! Efter dessa djurupplevelser fick jag en till, men inne i stan. Kolla in djuret nedan ;)

Sjölejonet


Hm, vilket djur kan det vara?


Maria och Ormen


Det var den enda bilden vi lyckades få på delfinerna.
Bilden är tagen av Ylva. Delfinen syns lite i alla fall!
Delfinen är i vänstra nedre hörnet!

Torsdag 13 aug

Klockan 10.30 lämnade vi huset idag för att gå in till stan i det kalla vädret, i tro om att vi skulle hinna till stadsturen klockan 11.00. Icke. Halv tolv kommer vi fram till piren. Vi satte oss på piren och några tog kaffe medans vi väntade på att klockan skulle bli 13.30 och BBQ på stranden skulle börja. Det var Dave (Housing managern) som ordnade den för alla IBS:are som bor i hans olika hus. Han hade även bjudit in två brandmän som visade hur man använder en brandsläckare och berättade lite saker som är bra att veta om eld. Efteråt satt vi/några på stranden och snackade tills det blev för kallt. Då gick vi hem igen.

Ylva, Maria och jag gick och handlade lite senare, och när vi kom ut i den djupa dimman från affären så trodde vi nästan att det snöade. Det kom nämligen vita små flagor som la sig över bilarna och marken. Då kom en kille förbi och sa att det är aska. Tidigare under dagen hade de två brandmännen berättat om bränderna i Kalifornien, och de sa att de pågick några bränder nu, inte alltför långt härifrån. Askan måste ju kommit därifrån, eller hur? Lite läskigt är det allt. Känns som man bor i en ghost town just nu - dimma och fallande aska...

Såg några söta krabater idag också:

Ser ni dem?


Söt va? :D

(13:e idag, babe! <3)

Onsdag 12 aug

Idag var det skolan som gällde. Det var obligatorisk informationsdag för alla internationella elever (varav minst 50% är svenskar). Jag orkar inte riktigt skriva om dagen igen så jag tar lite stoff från ett hopplöst mail till min kära vän Ilse hemma i Sverige: "De har pratat och pratat och pratat. Och allt de har pratat om har gjort mig paranoid. Jag vet inte om jag vågar lämna huset utan att bli arresterad eller våldtagen, och jag vågar inte heller bli sjuk eller skadad för missar man fler än 2 lektioner måste man typ lämna landet...".

Allt det där stämmer såklart inte, men det känns så! Det var riktigt kallt idag också. Jag har inte frusit så mycket på ett bra tag. Är det inte meningen att det ska vara varmt och fint väder här? Solen tittade i alla fall fram några timmar, men varmt hann det aldrig bli.

Vi skulle dessutom ha slutat runt 14.30 idag, men gissa när jag kom hem? Halv sju! Och det var efter att ha gått hem ensam i 45 minuter. Fast jag fick se flera kollibris! Till och med en som satt still på en gren! Det var första gången jag såg en kollibri så ordentligt, och det var verkligen häftigt. När den flyger kan man nästan tro att det är en stor insekt, men nu såg man att det verkligen var en pyttepytteliten fågel!

Aja, nu ska jag sussa. God natt!

Utanför kaffeterian


Brudarna


Kallt och dimmigt. Ca 18.00.

Tisdag 11 aug

Idag tog vi (jag, Ylva och Maria) lite sovmorgon, sedan gick vi in till stan. Vi kollade in skolans bookstore, och jag köpte en strandbag med skolans logga på (den kostade en dollar och en penny) :D Vid stranden träffade vi fyra svenska killar som också var IBS studenter. Allihop (Johanna kom också med) gick och köpte mackor på Subways som vi åt på stranden medans vi snackade. Det var trevligt :)

Sedan åkte jag med husets andra till Sears, för jag behövde nya skor och lakan. Såklart hittade jag inga lakan. Varför kan de inte ha vanliga påslakan?! Jag hittade i alla fall ett par billiga sandaler. Hoppas att jag kan gå i dem. Vi åkte tillbaka till stan och storhandlade på Ralph's, så att jag kunde göra en härlig tonfisksallad när jag kom hem igen. Nu ska jag duscha och sova! Ska vara på skolan 8.30 imorgon. Tidigt!

Läste förresten precis om branden i Södertälje. Hemskt...


En blomma på baksidan av huset

Måndag 10 aug

Dags för incheckning på skolan!

Idag gick vi (hela hushållet! 9 tjejer) in vid 9 tiden. Det var kallt och dimmigt och grått... Vi köade ett tag, och sedan lämnade vi lite uppgifter och fick tillbaka lite mer. Jag passade på att prata med en IBS-kvinna från Sverige. Hon berättade att jag slipper ta engelska testet imorgon (ledigt!). Då får jag istället göra det i oktober. Efter incheckingen skulle vi få våra student ID-kort, vilket tog ännu längre tid. Vi ställde oss i en kö, fick senare veta att det var fel kö. När vi kom fram där vi fick veta att vi borde stått i första kön först... Aja, papprena blev fixade, kortet taget och ett ID-kort lades i min hand.

Efter detta gick mitt lilla gäng (Johanna, Maria och Ylva) till stranden nedanför skolan, där vi käkade lunch. Ylva och jag åt någon mexikask köttaco som var jättegod tills vi insåg att den var dränkt i tabasco...! Vi överlevde som tur var, och kilade in till stan. Där gick vi in på Yoghurtland, som var coolaste ever! Man tog en bägare och öste på yoghurtglassen själv, som smakade som vanlig glass och fanns i massa olika smaker. Sedan fick man ta hur mycket topping som man ville (fanns minst tio olika, strössel och massa grejs) och fruktbitar. Man betalade sen efter hur mycket det vägde. Toppen!

Innan vi åkte kikade vi in på Ralph's stormarknad, men vi orkade inte handla så vi åkte hem och tog det lugnt istället.


Mumma!


Yoghurtland!


Ingången till Ralph's supermarket. Sant! Kolla kundvagnen!

Söndag 9 Aug

Åkte in till stan igen, och låg på stranden en "stund" (hela eftermiddagen). Helt mirakulöst har jag bara bränt mig lite på näsan av all stadsvandring! På stranden kom en snubbe och satt och snackade med oss i evigheter. Han var trevlig, men stannade lite väl länge... Men vi får äta 50% billigare hos hans mammas sushi restaurang iaf. (Han var amerikan-vietnames, gör de verkligen sushi?). Han berättade att i år kommer El Niño, som tydligen är en vädergrunkamoj som gör att hösten och vintern blir varmare (och regnigare?). Den kommer tydligen bara var sjunde år.

Efter att vi skakat av oss killen så åkte vi hem igen. Vi (tjejerna i huset) hade tänkt kolla på film, men det ville sig inte riktigt så Ylva och jag började städa vårt rum så att vi kunde packa upp. Nu har det genast blivit lite hemtrevligare :)


Båtarna i hamnen.


Stranden och den stora piren framför.

Lördag 8 aug

Idag tog vi bussen in till State Street (huvudgatan). Det var jag, Ylva och en till Maria som kom samma dag. Där träffade vi Johanna. Vi fyra strövade runt på stan ett tag, och åt på en mysig mexikansk restaurang till lunch.

Efter lunchen gick vi ned till stranden och sedan gick vi till skolan. Skolan är verkligen jättestor och fin! När vi var klara med rundturen traskade vi hemåt. Jag gick barfota de 30 minuterna tillbaka pga skoskav (hälarna blödde och var svullna i morse (måndag) :( ). Såklart lyckades jag trampa på en glasbit, men den fick jag bort och jag har inte kännt något sen dess. Tur det!
 

Maria och Johanna


Stranden och bergen bakom.


Skolans idrottsplan. Den är STOOOR!

Fredag 7 aug

Dave skulle komma och hämta mig i mitt temporära boende, men jag visste inte när. Efter att ha skypat med Mams & Paps så dog min dator (batteriet alltså). Då fick jag den fina överraskningen att kontakten inte passade i min adapter! Jag behövde köpa en ny, så ringde Dave och frågade när han skulle komma. Han sa att två killar skulle hämta upp mig om en timme, så då fick Linnea och jag lite tid att traska in till stan och köpa en ny adapter. Efter att vi kommit tillbaka kom till slut två mexikanska byggararbetare i en smutsig pickup. Den ena kunde inte engelska så bra så han sa inget, men den andra var väldigt trevlig, och båda var mycket hjälpsamma. De lämnade mig vid huset och fixade lite grejer innan de åkte. Fördelen med att vara först till huset var ju att jag kunde välja det bästa rummet! Som kanske inte var det bästa rummet i hela världen... (men jag och Ylva, min roomie, har gjort det  mycket bättre).

Hur som haver, efter en stund var jag som sagt ensam i huset. Utan nyckel (kunde inte lämna huset), inget internet och ingen fungerande telefon. Dessutom visste jag inte när Dave skulle komma. Men efter tre timmar kom han äntligen. Då fixade han internet och lite annat. När han var klar åkte jag med honom (han är en soft snubbe i 50+ åldern) till affärerna i närheten och han berättade lite saker. Jag handlade några varor och traskade hem igen. En timme senare flyttade min rumskompis Ylva in :)

Ylva

På kvällen ploppade det inte ytterligare inflyttare Erica, Steffi och Sandra. När jag vaknade dagen efter hade tydligen Tina kommit under natten också.

Det finns fyra sovrum (varav ett är trebäddsrum, och resten tvåbädds), två badrum, kök och vardagsrum. Plus ett garage med ett biljardbord. (En av tjejerna som kom hit sa "finns poolen på baksidan?". Ylva och jag: "Va? Nej, ett pool table".

Lite bilder från huset:

Mitt och Ylvas rum. Min säng i bild.

Andra sidan av rummet


Det renoverade badrummet kopplat till vårt rum.


Vardagsrummet


Hallen


Köket


Andra delen av köket
Som tur är så syns det inte riktigt hur väldigt skitigt det är i hela huset!

Torsdag 6 aug

Major update!

Var ska jag börja?

Flygresan gick väldigt bra. Vi bytte i "Skipphåll" i Amsterdam där allt gick smidigt. Jag reste med min vän Johanna. Det var skönt att inte åka ensam, så att man kunde ha någon att prata med :)

Jag & Johanna


Grönland (tror jag)
Bergen igen


När vi landade i Los Angeles möttes vi av mammas släktingar Don & Dolores. De skulle köra oss den två timmar långa resan till Santa Barbara. Otroligt snällt! Det var verkligen skönt. Don trodde att kustvägen skulle gå snabbare, vilket den

kanske inte gjorde, men det var mycket fint att se i alla fall.


Malibu


På en väldigt slingrig väg genom bergen.

Först handlade vi lite frukost till oss, och sedan lämnade vi av Johanna där hon skulle bo. När vi sedan kom till mitt hus började klockan närma sig tio på kvällen. Det är becksvart och vi kommer fram till ett lika mörkt hus. Ingen var där, inga lampor tända men dörren var upplåst. Efter en del oro över hur jag skulle göra (ett alternativ var att åka tillbaka till LA och sova med dem en natt), så lyckades Don hitta ett nummer till Housing Managern, Dave. Han lämnade ett meddelande, och några minuter senare ringde Dave upp. Han sa att jag fick sova i huset om jag ville, men jag kunde få komma och sova i ett annat hus en natt, där det redan bodde två tjejer. Jag valde det andra alternativet... Så åkte bilen vidare till nästa hus. Där mötte vi Dave och en svenk tjej som hette Linnea (det visade sig att vi ska läsa samma sak! Hon var jättetrevlig så det var jag glad över). Den amerikanska rumskompisen sov hos sin pojkvän den natten.

Det var rätt svårt att sova den första natten... Efter att ha varit vaken i drygt 24 timmar (jag kan inte sova på flygplan) så kunde jag ändå bara sova två timmar. Nrä jag inte orkade ligga kavr i sängen gick jag upp vid fem och satte mig i köket. Det fanns en söt svart katt i huset som höll mig sällskap hela morgonen medans jag läste en bok :)
 


RSS 2.0