Lördag 31 okt

Idag är det Halloween. Det betyder fest, fest och återigen fest. Tyvärr har jag lyckats dra på mig en ny spännande förkylning. Mitt festhumör är på -2 men jag har redan köpt en dräkt så jag måste.

Ikväll är det Isla Vista som är festplatsen. Alla ska dit, men jag vet inte riktigt om det är min grej. Anledning:

1. Gatorna är packade med tusentals fulla ungdomar i halloweenkostymer.

2. Minst 350 poliser. I år hade till och med tagit in styrkor från L.A. Det är dessutom helikopterövervakning och massa annat.

3. Bilar eller bussar får inte komma in dit. Då det är hopplöst att ta sig dit, och ännu mer hopplöst att ta sig hem.

Så jag hoppas på ett mirakel, att det ska dyka upp ett annat alternativ än IV. Jag hör av mig så fort jag kan och berättar hur kvällen gick!


Tisdag 27 okt, forts.

Det händer alltid saker i vårt hus. Efter att Maria och jag kommit hem från vår lektion vid 10-tiden så upptäckte vi att toan var fylld med vatten. Maria spolade för att se vad som skulle hända, ni kan se resultatet nedan...



Vatten, vatten och lite mer vatten.


Tina tog tag i problemet och tog sugproppen och löste upp stoppet i toan.
Eftersom vi inte har någon mopp eller liknande så tog vi ett gammalt lakan.

 


Tisdag 27 okt

Här kommer bilderna från tisdagens fotojournalistiklektion. Konstapel Hons kom till skolan. Efter att ha pratat lite och berättat intressanta saker om sitt jobb, så "arresterade" han lärarens assistent James. Han visade upp sina SWAT-prylar också. Pretty fun!



SWAT-prylar


Han var väldigt intressant att lyssna på.
Lite rolig bild bara.


"Driver, open the door". Typ något sånt.




Torsdag 22 okt

Internet is back! Dave köpte en ny router. Det funkar ju inte mycket bättre men huvudaken är att internet är tillbaka!

Stephanie plattade mitt hår, och jag tänkte bara säga att jag vill ha rakt hår igen! Fast jag slår vad om att jag hade tröttat på det ganska fort igen. Men det var kul att göra någonting nytt.




Moi


Oj, vilken ren spegel vi har...


Tisdag 20 okt

Här kommer lite bilder från fotojournalistiklektionen när vi var vid brandmännens träningsstation (eller liknande). Det var jättekul och spännande!



Fotargänget.


Brandman, rökmaskin och lampa.


Min lärare Mike och branmannen som hette något.


Brandbilen.


Demonstration.













Fredag 23 okt

Uppdateringen är lite dålig här. Internet hemma hos oss har nämligen lagt av, och Dave är seg på att fixa saker som vanligt. Fast han skickade faktiskt en snubbe som fixade vår kyl som pajjade igen häromdagen.

Så fler uppdateringar om ett par dar (eller veckor? Vem vet hur lång tid det kmr ta...) när internet är tillbaka hemma.

Tisdag 13 okt

Regn. Regn. Regn. Spöregn. Regn. Duggregn. Spöregn. Lite mer regn.

Den här dagen började med att vara världens värsta dag. För mig i alla fall. Men på något vänster så hände massa småsaker under dagen som gjorde att jag överlevde dagen, och förhoppningsvis veckan ut. Så, ganska nöjd faktiskt.



Förmiddagen. Bara början. Nu guppar huset runt som Noak's Ark.
Nästan.


Måndag 12 okt

Bestick, tallrikar och grejer har försvunnit den senaste tiden. Så gjorde Jonas (Ylvas pojkvän som har hälsat på den senaste veckan) det uppenbara och öppnade diskmaskinen... Och vad hittar man där? Möglig mat på tallrikar och bestick. Diskmaskinen har aldrig blivit använd för vi behöver alltid grejerna (den har bara blivit körd en gång), så det var väl därför ingen har kommit på tanken att någon kanske har satt in saker där.

Men dagens stora köksdrama var att det var massa supersnuskig disk, som ingen ville ta hand om för att det var stopp i ena diskhon. Stoppet berodde på att mat-mördar-och-skölja-bort-hålet hade slutat fungera, så det låg massa omald mat där som stoppade upp.

Det roliga i denna väldigt intressanta historia var att Jonas och jag (fast jag tittade mest på när Jonas arbetade) ställde resten av den snuskiga disken i diskmaskinen och satte på den. Vad händer då? Det ännu mera supersnuskiga vattnet från diskmaskinen åker upp i den stoppade sinken. VILKEN HÄRLIG LUKT! Ja, det var en vacker syn. Säger gråa nudlar er något?

Vi bestämde oss för att vi kanske ska ringa Dave. Otroligt nog kom han samma dag som vi ringer! Han mekade lite och hittade bl.a. en sten och en avokadokärna i mat-mördar-hålet. Inte så konstigt att den inte ville mala längre.

Så var dagens rabalder över!

Ps. Disken i diskmaskinen blev bara halvt ren. Toppen!


Fredag 9 okt

Måste bara säga:

Har TV-serien Flashforward börjat i Sverige än? Hur som helst, SE DEN! Grey's Anatomy fanns inte ute på Hulu än (hemsida där man kan kolla på avsnitten lagligt, funkar bara i USA dock), så jag tittade på första avsnittet av Flashforward, och jag är hooked! Det var superspännande och lite creepy, så nu hoppas jag att serien håller vad den lovar! Och btw, Ilse, Steve från Coupling är med! I seriös version, men ändå.

Det var allt!


Torsdag 8 okt

Redan helg! Helt otroligt.

Idag hade jag en lektion på morgonen sedan kilade jag hem efter att ha snott med mig lite sallad från skolan. Efter lunchen drog Maria, Sandra och jag ut på den liten photo session ned till stranden. Sedan har jag faktiskt varit duktigt och pluggat bort massa läxor. Känns skönt att få stryka lite i listan. Nu ska jag nog ta och titta på avsnitt 4 av Grey's Anatomy (Love!) och sedan gå och lägga mig. Men först lite bilder:


Om ni undrar hur man ser ut i kofångaren på en Pick-up så har ni svaret här!


Fina blommor.


Små fina blommor.


Fler lila blommor. Jag tycker de ser så gulliga och luddiga ut.


De här blombuskarna växer överallt och de är otroligt vackra tycker jag.
De har en vädligt lysande klar röd färg. Ja, som ni ser...


Allt och inget blev fotograferat. Jag måste ju träna med kameran.


Sten nere på stranden.


Onsdag 7 okt

Just nu sitter jag och lyssnar på Foo Fighters "Everlong". Vi fick nämligen bl.a. se den videon på dagens medialektion. Videosarna vi tittade på var alla regisserade av Michel Gondry som är en grym regissör. Han har gjort massa musikvideos och bl.a. filmen Eternal Sunshine of the Spotless Mind som är en helt underbar film. Den är verkligen fin. Gondry exprimenterar ofta med tid och rum i sina verk - ni som har sett ESOTSM vet vad jag menar.

Dessutom så har vi tittat och analyserat en fransk film som heter La Jetée (1962). Det är en ca 27 min lång film, visade med endast svartvita stillbilder och en berättare som pratar, plus musik och ljud så som hjärtslag och viskningar. Den kan tyckas tråkig men den är faktiskt väldigt intressant och gripande. För ni som känner till filmen 12 Monkeys (eller De tolv Apornas Armé som den heter på svenska), så är den filmen baserad på La Jetée. För övrigt så är 12 Monkeys också en väldigt bra film!



Scen från Eternal Sunshine of the Spotless Mind.


Tisdag 6 okt

Nu sitter jag här och tar en paus i pluggandet innan jag ska iväg till skolan igen om en timme. En femtimmarslektion har jag framför mig. Yay. Det är en rolig lektion men jag är väldigt trött just nu så jag ser inte riktigt fram emot det.

Dessutom var det lite panik med två bilder till fotojournnalistiken. Vi ska ha två bilder på sport. Efter journalistiklektionen gick Johan och jag runt på campus för att försöka hitta några som sportade eller tränade. Men allt roligt var tomt... Baseballplanen var död. Footballplanen var död. Vi bestämde oss för att gå till skateboardrampen vid stranden i stället.



Tom baseballplan


Jag måste verkligen lära mig kameran bättre!
Allt blev vitt, även om jag hade ställt in den.


Det var ju inte helt lätt att ta kort på dem när de kom farandes...


Coolingar


Jag fick nästan en bra bild på en kollibri!
En vacker dag ska jag få en riktigt bra bild...


Torsdag 1 okt

Efter min "älskade" journalistiklektion så gick jag till cafeterian och köpte med mig mat. De har väldigt god lagad mat men idag fick det bli mat från salladsbuffén. Och jag var bara tvungen att "visa" hur god den är.



Pastasallad, grillad kyckling, keso, bönor och massa massa frukt.
Mums.


Tisdag 29 sep

Här kommer lite blanadade bilder när jag gick till skolan för att närvara på min 5 timmars lektion. Det var så varmt och härligt så jag bestämde mig för att gå den 45 minutriga turen utmed havsvägen.



En av bilderna jag faktiskt använde till min
"ta en bild med skugga"-läxa i fotojournalistiken.


Blommor


Träd i Shoreline Park


Shoreline Park


Parkinvånare


Känns som att jag har lagt ut massa bilder på den här utsikten redan,
men den är alltid lika fin!


RSS 2.0